Иновации в света на шпионската техника

Your comment You are on Скрити Камери Edit posts?
Откакто човека е започнал да се занимава с месене в живота на другите и разследвания, които да помогнат за разкриването на нечие престъпление, техниката, която е в голяма помощ на шпионина, се е развила многократно. Да, вероятно по времето на Втората световна война, статична камера, правеща по една снимка без зареждане, се е считала за върха на техниката, но днес почти 80 години по-късно, голям напредък се счита една малка камера, многофункционална и мощна.

Ето защо днес можем да се похвалим с множество иновации в света на техниката и на много други области. Шпионската техника се е смалила дотолкова, че вече спокойно можем да заснемем едночасово видео, да заредим батерията и пак да снимаме. И всичко това се съхранява на самата камера. Нещо, за което в миналото са можели само да си мечтаят. Скрити камери, мини камери, бръмбари и още какво ли не. И всичко това достъпно и свободно за закупуване на практични цени. Освен това някои видове камери, като скрити камери могат да се използват и за снимане на клипове и правене на снимки на някое важно за вас събитие. Т.е. не е задължително непременно да сте детектив, за да ги ползвате.

Освен скрити камери, друго, което много се е променило от света на шпионската техника, са подслушвателните устройства. Днес можете да подслушате на практика всичко и на всяко място. Малките бръмбари се поставят в слушалка, има такива, които благодарение на супер мощен микрофон улавят звуци през стените, други пък предават в момента на говорене разговорите от дадена стая, а трети дори могат да предадат всеки телефонен разговор, съобщение и други, от мобилен телефон. Определено много напредничаво, ако човек направи паралел между онова време и днес.

А за тези, които не могат да търпят нечий разговор, който сякаш няма край, спокойно могат да си включат мощен заглушител, който ще елиминира сигнала на мобилната мрежа, получаван от мобилният телефон. И ще настъпи блажена тишина.
« Previous
 
Next »