Камера за детегледачката? Налага ли се?

Your comment You are on Полезни Статии, Скрити Камери Edit posts?
Налага ли се да сме дотолкова мнителни, че всеки, който влезе в дома ни да бъде обстойно прегледан, обсъден и преценен? Да, налага се. Особено, когато става дума за нас и нашите деца. Днес много майки, притиснати от финансови проблеми или просто от възможност за професионална реализация, не остават дълго у дома, за да се радват на малкото съкровище. А и както знаем в много западни страни, майчинството далеч не е толкова време, колкото у нас. Най-много 10-12 седмици и жената отново трябва да се върне на работа, ако желае разбира се, и мъже не е преценил, че може да я издържа.

Ето защо и в много от тези страни, а и вече у нас, е разпространен babysitting-а или индивидуалната детегледачка. Някои вземат на час, други гледат детето цял ден. И ако няма места в яслите или просто родителите желаят детето им да не се гледа на конвейр, тогава наемането на жена, която да се грижи за него, е най-удачният вариант.

Но…както винаги има и едно „но”. Как можем да преценим, че жената, на която ще се спрем ще си изпълнява задълженията, за които сме я наели? Дали няма да ни окраде, докато ни няма? Все пак цял ден ви няма у дома. Дали няма да си позволи да злоупотреби с детето? И точно тук на помощ идват записващите устройства, като скрити камери.

Вместо да леете крокодилски сълзи и да се чувствате едва ли не като престъпничка, която си е изоставила детето в лапите на страшната детегледачка /което е малко пресилено де, но жени всякакви/, по-добре си решете проблема и си осигурете спокойствие на работа, като поставите една или няколко скрити камери в плюшени играчки и подобни небиещи на очи предмети, на ключови места. След което ще ги прегледате.

А ако искате да проверите дали жената действително е честна, просто й кажете какво мислите да направите и следете реакцията й. Една жена, още повече майка, ще разбере притесненията ви и ако няма задни мисли не би се впечатлила от добавения интериор. Но почне ли да прави физиономии, да се цупи и да ви натяква всеки ден, че „Всичко е наред, сама ще видите”, имайте едно наум, че може и да има някоя изненада на по-късен етап.

Но въпреки това, записа със скрити камери все пак си остава крайна мярка, само когато не успеете да намерите доверена или близка жена, която да се грижи за детето, без да се налага от видеонаблюдение . Това в голям град обаче не е толкова лесно.
« Previous
 
Next »